spacer spacer
spacer

Acupunctuur
Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde is een omvangrijk systeem van theorie en praktijk dat zich over een periode van meer dan 2000 jaar heeft ontwikkeld. Acupunctuur is gebaseerd op energie (Qi). Als iemand gezond is is er evenwicht in de energie in het lichaam, een natuurlijke balans. Ziekte of klachten geven aan dat er een verstoring is in deze balans. Met acupunctuur kan het energetisch evenwicht in een mens hersteld worden door het prikken van speciale, dunne naalden in acupunctuurpunten die op de meridianen (energiebanen) zitten.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

Hoe ziet een behandeling eruit?
Om u een acupunctuurbehandeling te kunnen geven die past bij uw persoon en uw klachten worden, naast een uitgebreid vraaggesprek over uw klachten, uw pols uitgebreid gevoeld en de tong bekeken. Een vervolgbehandeling begint ook weer met een kort vraaggesprek en uw pols wordt weer gevoeld. Elke behandeling wordt aangepast aan uw energetische toestand op dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht. Het prikken van de naalden kan in het begin even iets pijnlijk zijn, als de naald éénmaal zit voelt u er weinig van.

Acupunctuur is geschikt voor vele klachten, zowel lichamelijk als psychisch. De WHO (World Health Organization) heeft in 1979 een lijst samengesteld met klachten die goed met acupunctuur behandeld kunnen worden. Enkele klachten zijn:
• Allergieën
• Huidklachten
• Maag/darmklachten
• Luchtwegklachten
• Neus, oor en oogklachten
• Psychische klachten: depressiviteit, slaapstoornissen, burn-out
• Pijnklachten
• Neurologische klachten (zenuwstelsel)
• Menstruatieklachten
• Overgangsklachten

Allerlei pijnklachten, acuut of chronisch, kunnen goed behandeld worden met acupunctuur: tenniselleboog, frozen shoulder, nekklachten, rugklachten, enz. Dit wordt niet gedaan met dry needling, waarbij er naalden geplaatst worden in het pijnlijke gebied, maar door het prikken van een ander lichaamsgebied om juist te balanceren. Het voordeel van deze behandelmethode is dat het veel minder pijnlijk is dan dry needling en zeer effectief met direct resultaat.

Tijdens een acupunctuurbehandeling kan ook gebruik worden gemaakt van moxa. Moxa wordt gemaakt van het gedroogde en gemalen kruid Artemisia vulgaris (Bijvoet). Dit wordt aangestoken waardoor er een grote stralingswarmte vrijkomt. De moxa wordt geplaatst op een acupunctuurpunt. Hierdoor kan er veel warmte het lichaam in komen. Er is hierbij geen gevaar voor verbranding van de huid. Moxa is vooral geschikt bij die klachten waarbij ‘Kou’ en ‘Vocht’ centraal staan, bijvoorbeeld verkoudheden, vochtophopingen en kou op de spieren.

spacer
Acupunctuur, Ooracupunctuur
Tarieven
Rianne van Dasler is aangesloten bij de beroepsvereniging NVA. Hierdoor worden de consultkosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.
Eerste consult (± 1 ½ uur)   € 77,-
     
Vervolgconsult (45 min.)   € 47,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 28,-
     
Vervolgconsult lang (60 min.)   € 55,-
     
Kruidentinctuur 100 ml. (voor ± 6 weken)   € 25,-
     
Bachbloesem 30 ml.   € 7,50

Genoemde tarieven zijn exclusief kruidentincturen en Bachbloesems, dit wordt niet vergoed. Betalingen na afloop van het consult, bij voorkeur pinnen. Een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt de consultprijs in rekening gebracht.

Made by Bouwie Media Creations