spacer spacer
spacer Bindweefselmassage
Bindweefselmassage is een reflextherapie. Reflextherapieën kunnen een zeer diepgaande uitwerking hebben op het hele lichaam. Om die reden is bindweefselmassage geschikt voor uiteenlopende klachten zoals pijn in spieren, pezen of gewrichten, bijv. regionaal diffuus pijnsyndroom (ook bekend als spierdystrofie) of RSI-klachten, menstruatieklachten, doorbloedingsstoornissen van armen of benen en maag- en darmklachten. Bindweefselmassage kan goed gecombineerd worden met kruidentherapie of Bachbloesemtherapie.
De bindweefselmassage werkt in op de laag tussen huid en spieren en kan op elk deel van het lichaam worden toegepast. De rug wordt altijd behandeld omdat hier zich de reflexzones bevinden waarmee gewerkt wordt in de bindweefselmassage. Daarna begint de behandeling, deze wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en stapsgewijs opgebouwd om eventuele hinderlijke reacties te voorkomen. Er zijn verschillende massagetechnieken waarvan alleen de ‘diepe’ techniek een snijdend gevoel geeft. Dit snijdende gevoel is typerend voor bindweefselmassage en geeft aan dat de massage goed wordt toegepast.
Voor een goed resultaat is het aan te raden om, in het begin, 1x per week een behandeling af te spreken.

Buikmassage – Chi Nei Tsang (CNT)
Deze bijzondere vorm van massage wordt ook wel orgaanmassage genoemd. Chi Nei Tsang (CNT) betekent “het bewerken van de energie van de interne organen”. De wortels liggen in het oude, Taoïstische China. CNT is een krachtige en diepe toepassing die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied en ook de borstkas. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.
Volgens de Taoisten start het leven vanuit de navel. Deze kosmische poort verbindt ons ook na de geboorte met het universum: energieën van buitenaf worden hier getransformeerd tot vitale levenskracht. Vanuit de navel zijn alle lichaamstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en ziel.
Tijdens een Chi Nei Tsang behandeling worden de buikorganen gemasseerd en de corresponderende orgaanpunten die op de navelring liggen geopend.

spacer
Massage, Bindweefselmassage, Manuele lymfedrainage, Segmentmassage
Segmentmassage
Een vrij onbekende vorm van massage maar met verrassend positieve effecten. Segmentmassage is een vorm van reflexmassage, net als voetreflex- en bindweefselmassage. De massage kan toegepast worden op de rug, bekkengebied, nek en borstkas.
Alle handgrepen bestaan uit bepaalde verschuivingen van de huid. Op de rug en het bekkengebied worden deze handgrepen toegepast direct aan weerszijden van de wervelkolom. Dit is het gebied waar zenuwbanen uit het ruggenmerg treden en het bijbehorende gebied aansturen. Deze gebieden worden ‘segmenten’ genoemd. De massagegrepen worden in een rustig ritme uitgevoerd waarbij steeds de huid wordt verschoven ten opzichte van de onderliggende lagen. Er wordt niet direct op de spieren ingewerkt en is om die reden een hele zachte vorm van massage. De massage heeft een zeer diep ontspannend effect en past goed bij verkrampte pijnlijke spieren, vooral als dit een emotionele achtergrond heeft. Deze massage is ook zeer geschikt bij klachten van overspannenheid of burn-out. Juist in deze gevallen kan elke prikkel al teveel zijn. Ook voor mensen die zeer gevoelige spieren hebben waarbij een klassieke of sportmassage te pijnlijk is hebben veel baat bij segmentmassage.
Uitgevoerd op de borstkas/borstbeen kan het ontspannend zijn bij benauwdheidsklachten.
De massage kan goed worden toegepast in combinatie met een behandeling met kruiden of Bachbloesems maar kan ook ‘los’ worden gegeven. Een behandeling van rug en bekkengebied duurt ongeveer 45 minuten.

Tarieven
Rianne van Dasler is aangesloten bij de beroepsvereniging NVA. Hierdoor worden de consultkosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.
Eerste consult (± 1 ½ uur)   € 77,-
     
Vervolgconsult (45 min.)   € 47,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 28,-
     
Vervolgconsult lang (60 min.)   € 55,-
     
Kruidentinctuur 100 ml. (voor ± 6 weken)   € 25,-
     
Bachbloesem 30 ml.   € 7,50

CNT wordt vergoed door de zorgverzekeraar onder 'overige Oosterse geneeswijzen'. De consultkosten voor bindweefselmassage en segmentmassage worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Genoemde tarieven zijn exclusief kruidentincturen en Bachbloesems, dit wordt niet vergoed. Betalingen na afloop van het consult, bij voorkeur pinnen. Een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt de consultprijs in rekening gebracht.

Made by Bouwie Media Creations